Oud Logo Rood Logo Logo 1 Logo 2 Logo 3 Logo 4 Logo 5 Logo 6 Logo 7 Logo 8

Hoe kan ik het beste zoeken?

Uitleg over de verschillende manieren van zoeken

Wat voor zoekopdracht je ook geeft, er wordt pas gezocht als je op de knop "Zoeken" klikt. Met de knop "Reset" maak je alle velden weer leeg.
En als je op een foto klikt van een item, dan worden meerdere foto's weergegeven (als die er zijn) en die worden meestal ook groter weer gegeven. Tevens worden deze in een nieuw venster geopend zodat je zoekopdrachten zichtbaar blijven.

Geef een omschrijving
Geef hier een sleutelwoord op wat je zoek, bijv. "Carnaval". Hierbij hoef je niet te letten op hoofdletters.
Er wordt dan gezocht in de Omschrijving van het item én in de Info over dat item. Je hebt al snel iets gevonden.
Export J/N
Hierbij kun je aangeven of je alleen export-items wilt zien (Ja), alleen Nederlandse items (Nee) of het maakt je niks uit (Beide).

Uitgegeven door
Je zou denken dat alle itens door Grolsch zijn uitgegeven, maar niks is minder waar. Er zijn verschillende bedrijven die iets maken met een Grolsch logo omdat dit wordt gekocht door mensen. Denk maar aan een vrachtwagen of een auto. En wat denk je van de verschillende opdruk-glazen en viltjes? Die kun jij (Privé) ook laten drukken en worden niet altijd in opdracht van grolsch gemaakt.
Vanaf jaartal en t/m
Stel dat je alleen artikelen wilt zien die tussen 1960 en 1970 zijn uitgebracht, dan kun je dat hier invullen. Als je alleen het eerste veld invult met bijv. 1960, dat wordt alles weergegeven dat vanaf 1960 is uitgebracht. Vul je het achter "t/m" in, dan zie je alleen items die tot 1960 zijn uitgebracht.
Helaas weten we dit van een hoop items niet, maar ik probeer het zoveel mogelijk in te vullen.

Logo naam
Er zijn nogal wat artikelen zonder logo, of een afwijkend/onbekend logo, die hebben nummer 0. Standaard rodt alles meegenoemen. Als je hier echter bijv. een 1 in zet, dan verschijnen alleen artikelen met logo 1.
Kijk ook maar eens via het menu - Info - Alle logo's - voor een overzicht.
Kies soort artikel
Hier kun je kiezen uit een hele rij soorten artikelen, zoals een fles, viltje of pul.
Voor een volledig overzicht en uitleg kun je in het menu - Info - Soorten Artikelen - gaan kijken.
Biersoort
Er zijn meer dan 125 (!) biersoorten die gemaakt zijn door Grolsch. Hier kun je kiezen welke je wilt zien. Standaard neemt hij ze natuurlijk allemaal, maar soms is het ook niet van toepassing.
Ook hiervan is een overzicht gemaakt in het menu - Info - Biersoorten.

een materiaalsoort
Dit is handig als alleen blikken, metalen of gouden artikelen wilt zien. Of in combinatie, een fles die van kunstog is gemaakt.
Mine en Alles
Dit is een experiment. Mine zou je dan kiezen om alleen te zoeken tussen de items die in jouw bezit zijn. Dat kan alleen als je bent ingelogd en die functie werkt (nog) niet. Standaard staat deze dan ook op Alles.

ZOEK RESULTATEN
Lijst weergave
De lijstweergave is de standaard weergave, maar die is ook aan te passen.

Foto weergave
Klik maar eens op de radio-button die staat voor "Foto weergave".
Je ziet dan alleen kleine foto's met een paar gegevens maar daardoor zie je wel meer artikelen op één scherm. En als je op een foto klikt dan zie je gelijk de andere foto's (als die er zijn).
Grote foto's
Dit is een weergave die nog niet goed werkt. De foto's worden groter weergegeven, alleen kun je alleen onderin scrollen. De extra gegevens worden pas zichtbaar als je met de muis over de foto gaat.
Het is dus een experiment die nog wel eens kan veranderen.

Sorteren
Je kan de weergave van de artikelen op een aantal manieren sorteren. Standaard staat deze op omschrijving.
Als je echter een bepaald jaartal zoekt, dan kan je sorteren op Jaartal+omschrijving, maar ook op Logo, Biersoort of Materiaal. Probeer de verschillende opties maar eens.