Oud Logo Rood Logo Logo 1 Logo 2 Logo 3 Logo 4 Logo 5 Logo 6 Logo 7 Logo 8

Info over Grolsch Artikelen

Vrachtwagens en auto's

De meeste vrachtwagens en auto's zijn niet uitgebracht door de Grolsch. Hoe het in zijn werk gaat staat verkort hieronder beschreven. Meer info is terug te vinden op wikipedia.

Lledo is een Engelse fabrikant van modelauto's. Het bedrijf was opgericht door een van de werknemers van het failliet gegane Lesney. De naam is een spiegeling van de naam van de oprichter (Net zoals Norev). Aanvankelijk richtte Lledo zich op de speelgoedautomarkt, maar al gauw zag men de lucratieve kant van de promotionals. Een miniatuur van een oude auto, met daarop een bedrijfsnaam. Denk hierbij aan bekende sets van Super de Boer en de KLM. Later zou Lledo zich ook bezighouden met meer gewaagde projecten, zoals auto's die het wereldrecord snelheid probeerden te verbreken. Lledo is tegenwoordig onderdeel van het Corgi concern.

Corgi is een Engelse producent van modelauto's. Corgi maakt(e) auto's in de schaal 1:43 en de iets kleinere "Matchbox" schaal. Corgi was de merknaam voor de grotere 1:43 modellen, Husky was die voor de kleinere modellen modelauto's, die beide als logo een hond gebruik(t)en. De merknaam is in de jaren '70 buiten gebruik genomen. In 1989 werd Corgi overgenomen door Mattel, in 1994 werd het weer geprivatiseerd.

De 3-inch modellen van Corgi zijn maar een vrij korte periode gemaakt. Vanaf begin jaren '70 tot eind jaren '80, waarna Corgi werd overgenomen door Hot Wheels. Toch zijn deze kleintjes vrij legendarisch geworden. Hot Wheels, ten onrechte vaak geschreven als Hotwheels, is een Amerikaanse producent van modelauto's. Hot Wheels is onderdeel van het Mattel-concern.